Hoeveel van deze beste websites over Drenthe ken jij? Ik ga de beste en leukste tips met je delen. Deze websites vertellen je over deze provincie en nemen je mee door Drenthe. Zelf gebruik ik deze tips regelmatig ter inspiratie voor een bijzonder event, of dagje uit.

Drenthe.nl

Misschien klinkt het heel logisch, maar als website van provincie Drenthe is dit echt een hele mooie website, met veel informatie, tips, evenementen, blogs en meer.

Drenthe is een stoere provincie, met veel natuur, ongereptheid en dat weten ze bij Drenthe.nl maar al te goed. Ze noemen Drenthe daarom ook niet voor niets dé Oerprovincie van Nederland. Want hier heb je ongerepte natuur, mooie verhalen met veel geschiedenis en hartelijke mensen.

Op deze website vind je interessant blogs over bijvoorbeeld een weekendje ontstressen in Drenthe, maar ook een uitgebreide agenda met (oer)evenementen in de provincie. Ook kun je er bijzondere overnachtingsplekken vinden en andere actuele informatie.

De Hondsrug | UNESCO Global Geopark

Er wonen al duizenden jaren mensen op de Hondsrug een zandheuvel gebied dat dwars door Drenthe loopt van Noord naar Zuid. Sinds een aantal jaar staat de Hondsrug op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is een groot gebied met veel verschillende streken en soorten natuur.

Het gebied heeft een lange en rijke geschiedenis en dat is precies waar je op deze website veel over kunt vinden. Het geopark de Hondsrug vertelt je over historisch plekken sinds de ijstijden en alle eeuwen daarna. Zo kun je verschillende oer-routes bewandelen, of fietsen, zijn een oer-safari’s en kun je oer-hotspots bekijken. Oer – Stoer!

Bekijk de website van Geopark De Hondsrug hier.

You can learn more about this person here [add a link to their website]