Waar zijn de leuke en mooie plekjes om te bezoeken? Waar kun je iets moois zien, waar kun je gratis heen? Of welke bijzondere plek wil je absoluut zien?
Als geboren Westerling ben ik sinds een aantal jaar gesetteld in Drenthe. Door Drenthe leer ik deze mooie provincie nog beter kennen en laat ik hopelijk anderen daar ook van meegenieten.

Mijn blog is er om je de mooiste plekjes door Drenthe te laten zien, zo is er altijd wel iets leuks te zien of te doen. Drenthe ontdekken heeft me zoveel plezier gebracht. Het wandelen, de natuur, bijzonder plekjes, en meer. Dat wou ik graag met anderen delen en zo is Door Drenthe geboren en neem ik je meer door deze provincie.

Op Door Drenthe kun het volgende vinden:

Inspiratie voor leuke Drentse uitstapjes en overnachtingen

Welke plekken kom je niet zo gauw tegen in een reisgids? Welk bos moet je absoluut ervaren hebben? Welke bijzonder plekjes kun je in Drenthe ontdekken? Op deze blog neem ik door Drenthe voor mooie uitstapjes.

Wil je cultuur happen, of juist iets actiefs ondernemen en heb je alle hunebedden wel eens bekeken? Er is zoveel moois te ontdekken.

Drentse Natuurgebieden laten zien en ervaren

Er zijn zoveel natuurgebieden in Drenthe en vele mooie wandelpaden en langere routes die je kunt ervaren. Dit kan op die fiets, wandelend of met de auto maar ook op andere manieren.

Zelf ben ik begonnen om het Drenthepad te bewandelen, maar er zijn nog veel meer routes die door Drenthe lopen.

Drentse ondernemers in het zonnetje zetten

Bijzondere winkeltjes, leuke cafés, lekkere broodjes je kunt heel veel ontdekken. Daarom zet ik de Drentse ondernemer graag in het zonnetje! Zo kun je biologisch shoppen op een lokale boerderij, maar ook zijn er heerlijke koffie’s to go bij restaurants in natuurgebieden en prachtige terrassen met natuurzicht.

(psst, ben jij zo’n Drentse ondernemer en wil je graag een shout-out op Door Drenthe? Neem dan contact op voor de mogelijkheden!)

De Drentse cultuur

Lokale gebruiken, de taal, Drentse lekkernijen. Wat maakt eigenlijk de Drentse cultuur? Wat zijn de gebruiken en hoe kun je op en top Drenthe ervaren? Alles wat echt Drents is en wat ik mag ervaren, proeven en leren zal ik je vertellen.

Drentse producten om te bestellen

Ik snap het nadat je Door Drenthe bent ‘’gestruund’’, of deze blogs hebt gelezen, wil je vast aan de wandel of een stukje Drenthe mee naar huis. Op Door Drenthe vind je verschillende links naar wandelgidsen, of andere Drentse producten.

Ga je meer Door Drenthe?

Ik hoop dat je op deze website inspiratie kunt vinden over deze historische en groene provincie. Natuurlijk hoor ik graag over alle mooie plekjes die nog niet de website staan, zodat we nog meer inspiratie kunnen geven. Mail je tips, via het contactformulier!